Trykktanken

— for utvikling av teknologibaserte vekstbedrifter

Forretningsplan

En intensiv utviklingsprosess der et tverrfaglig team utvikler ideen mot en forretningsplan, sammen med gründer. 

Kapitalnettverk

Gjennom Trykktanken, i samarbeid med KLP,  kobles privat og offentlig kapital på selskapet, for finansiering av utvikling- og vekstfasen.

Internasjonal vekst

Selskapet rigges for videre vekst, sammen med riktig team og partnere for suksess.

Hva er Trykktanken?

Trykktanken er et akselerator-konsept der et tverrfaglig team med teknisk, kommersiell og finansiell kompetanse arbeider intensivt sammen i ca. 1 måned, for å videreutvikle en forretningsmulighet. Resultatet er en forretningsplan som presenteres for et panel på avslutningsdagen.

Arbeidet omfatter klargjøring av de viktigste forutsetningene for et internasjonalt vekstselskap. Som idéhaver vil bedriften/gründer eie alle resultatene fra Trykktanken, og får hjelp til å sette retning og fart.

Trykktanken er egnet for:

  • Spin-offs fra eksisterende bedrifter
  • Gründerbedrifter
  • FoU-miljø
  • Nye forretningsområder i etablerte bedrifter

Felles for disse er at det er en unik teknologi/løsning i bunn, med internasjonale vekstmuligheter. Gjennom Trykktanken settes retning og fart med teknologiske, kommersielle og finansielle partnere.

Hvordan vi «trykksetter» muligheten

Trykktanken gjennomføres med en kick-off samling, en mellomperiode for informasjonsinnsamling og en todagers intensiv samling, hvor forretningsplanen settes sammen og presenteres for et panel.

Panelet består av håndplukkede personer som har profesjonell kompetanse til og interesse av å vurdere din forretningsidé. Dette kan være investorer, bransjeeksperter, kunder og virkemiddelapparatet.

Trykktanken gjennomføres med flere forretningsideer samtidig, som skaper en arena for nettverksbygging og samarbeid på tvers av team, bransjer og regioner.

Formålet med Trykktanken er å gi lokale ideer globale muligheter, og dermed sørge for at flere kunnskaps- og teknologibaserte virksomheter realiseres!

Gjennomføringspartnere

CoFounder

CoFounder er ansvarlig for gjennomføring av Trykktanken, samt fasilitering av prosessene.

KLP

KLP er finansiell partner i gjennomføring av Trykktankene, med formål om utvikling av nye investeringscaser. 

SINTEF

SINTEF er FoU-partner, og deltar aktivt i hele prosessen. Der det er behov for et videre FoU-løp kan SINTEF være en partner også etter Trykktanken.  

Lokale partnere

Tilgang til nettverk, kunder og samarbeid på tvers av bransjer sikres gjennom samarbeid med lokale partnere, som f.eks Kunnskapsparker og industriklynger. 

Vil du vite mer?

Les mer om CoFounder og Sintef sitt samarbeid i Shifter, KLP og CoFounder sin satsning i Nord Norge i Finansavisen, eller filmen under fra Trykktanken i Mo i Rana, høsten 2020.

Kontaktinfo

Nysgjerrig på Trykktanken? Har dere ambisjoner om å bygge noe som kan bli stort? Eller burde vi gjennomført en Trykktank i ditt miljø? Ta kontakt med CoFounder for en uforpliktende prat.

Vilde Kvarberg – 478 44 780 – vilde@cofounder.no

Jan Biti – 901 46 010 – jan@cofounder.no